Vegetarisk spinattærte med tomat
Spinattærte er både nemt og lækkert! I denne opskrift er spinattærten vegetarisk og fyldt med portobellosvampe, hvidløg, cherrytomater og muskatnød. Velbekomme.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

45 min

4 personer

25-35 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
100 % kødfri
”En kødfri dag, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor kan du med fordel udskifte kødet med fx fuldkornsprodukter og grøntsager.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.
Mindre CO2-aftryk
Valget af flere grøntsager kan mindske klimaaftrykket. Grøntsager har nemlig et meget lavere CO2-aftryk sammenlignet med fx kød ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.

Find lignende opskrifter