Vegetariske enchiladas med mexicansk fyld og spidskål
Enchiladas er en klassisk mexicansk hofret. I denne opskrift får du enchiladas fyldt med røde kidneybønner, tacosauce og løse majs.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

1 t

4 personer

25-35 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
100 % kødfri
”En kødfri dag, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor kan du med fordel udskifte kødet med fx fuldkornsprodukter og grøntsager.
Flere fibre
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser (flere) grøntsager, og gerne de grove af slagsen som bl.a. gulerødder, pastinak og broccoli, da de indeholder kostfibre.
Mindre CO2-aftryk
Valget af flere grøntsager kan mindske klimaaftrykket. Grøntsager har nemlig et meget lavere CO2-aftryk sammenlignet med fx kød ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.

Find lignende opskrifter