Fremgangsmåde
1. dag
TRIN 1
Opløs gæren i vandet.
TRIN 2
Tilsæt salt og olie, og rør godt rundt.
TRIN 3
Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen godt.
TRIN 4
Put dejen i en skål med husholdningsfilm på, og stil den et sted, hvor der er mørkt og stuetemperatur – fx i en slukket ovn - natten over.
2. dag
TRIN 1
Rul dejen ud med en kagerulle, og begynd at lave små ”pizzaer” med en diameter på 12 cm. Brug evt. en skål med en diameter på 10-12 cm.
TRIN 2
Lad de små pizzaer vente på en bageplade med bagepapir.
TRIN 3
Tænd ovnen på 220 grader.
TRIN 4
Bland mozzarella i store stykker, hakkede tomater, oregano, salt og basilikumblade i en skål.
TRIN 5
Brug en stavblender til at blende fyldet en smule.
TRIN 6
Læg nu 2 spsk. fyld på midten af hver ”pizza” og fold den, så det bliver til en halvmåne.
TRIN 7
Luk piroggen ved at trykke med en gaffel rundt i kanten og pensl kanten med sammenpisket æg. Fortsæt med resten af piroggerne.
TRIN 8
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem alle med lidt olie.
TRIN 9
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Velbekomme.