Fremgangsmåde
Sovsen og grøntsagsplader
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
TRIN 2
Pil løg og hvidløg, hak løgene fint, og pres hvidløget.
TRIN 3
Sæt en gryde over ved middel varme, og steg løg og hvidløg i olie i et par minutter.
TRIN 4
Tilsæt dernæst tomatpuréen, og lad den brænde af et par minutter under omrøring. Tilsæt revet squash, og kom linser, hakkede tomater, bouillonen og rødvinseddiken i.
TRIN 5
Tilsæt 1 tsk. salt og friskkværnet peber.
TRIN 6
Lad tomatsovsen stå og simre, mens du gør grøntsagspladerne klar.
TRIN 7
Skær aubergine på langs i tynde skiver af ca. en halv cm.
TRIN 8
Læg dem på en beklædt bageplade, drys med olie og salt, og lad dem forstege i ca. 10 minutter i ovnen. Skræl kartofler, og skær dem i helt tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, kan du bruge det.
Når mousakkaen skal samles
TRIN 1
Nu er vi klar til at samle moussakkaen: Tag et ildfast fad (ca. 20 x 30 cm), og start med et lag af tomatsovsen, dernæst et lag aubergine, et lag kartofler og et lag mornaysauce.
TRIN 2
Gentag processen, og afslut med mornaysauce og stykker af frisk mozzarella.
TRIN 3
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til kartoflerne er møre. Lav græsk salat imens.
Græsk salat
TRIN 1
Skyl og halvér cherrytomater.
TRIN 2
Skyl og flæk agurken på langs, og skær den i tern.
TRIN 3
Skyl spinaten, og brug den som bund og top med tomater, agurk, oliven og evt. rødløg.
TRIN 4
Servér med dressing bestående af 1 spsk. olie, 1 spsk. eddike, 1 tsk. honning og lidt salt. Velbekomme.