Fremgangsmåde
Ovnristede kartofler med purløgsmayo
TRIN 1
Kog kartoflerne med skræl i 20 minutter.
TRIN 2
Tænd ovnen ved 180 grader med grill.
TRIN 3
Når kartoflerne er kogte, så hæld vandet fra gryden. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og mos dem med en kødhammer eller en kagerulle.
TRIN 4
Krydr dem med olie, salt, peber, gærflager og rosmarin.
TRIN 5
Bag dem i ovnen i 15 minutter.
TRIN 6
Imens forbereder du mayonnaisen.
TRIN 7
Hak purløg fint og bland dem i mayonnaisen.
TRIN 8
Server kartoflerne på en tallerken med græskar, tofu, rødkål og løgpuré.
TRIN 9
Server purløgsmayonnaisen i en lille skål ved siden af.
Ovnbagt græskar
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader.
TRIN 2
Vask græskarret, fjern kernerne og skær det i skiver på 4 cm.
TRIN 3
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
TRIN 4
Krydr med salt, peber, olie, timian og rosmarin.
TRIN 5
Bag dem i ovnen i 15 minutter.
TRIN 6
Server dem på vegetartallerknen med kartoffel, rødkål og tofu eller spis dem som tilbehør til en anden lækker ret.
Sursød rødkål
TRIN 1
Snit rødkålen fint.
TRIN 2
Varm en gryde op med olien ved middelvarme.
TRIN 3
Pil hvidløget og put det i gryden. Tag det op igen efter 2 minutter, så olien har fået smag af hvidløget.
TRIN 4
Læg kålen i gryden og steg det i gryden i 2 minutter.
TRIN 5
Tilsæt salt og 2 dl vand. Sæt låg på gryden.
TRIN 6
Kog i 10 minutter ved lav varme.
TRIN 7
Skru så lidt op for varmen og tilsæt eddike og sukker.
TRIN 8
Bland godt og lad eddiken fordampe ved middel varme.
TRIN 9
Tag gryden af komfuret og lad den køle lidt af.
TRIN 10
Server den sammen med kartoffel, græskar og tofu på vegetartallerknen.
Stegt tofu med mandler og løgpuré
TRIN 1
Rist først mandlerne på en tør og varm pande i 2 minutter. Rør godt rundt undervejs.
TRIN 2
Sæt mandlerne til side.
TRIN 3
Skræl løgene og skær dem i skiver.
TRIN 4
Varm en pande op med olien.
TRIN 5
Brun løgene ved middelvarme i 5 minutter. Tilsæt salt undervejs.
TRIN 6
Tilsæt 2 dl vand og sæt låg på. Du kan også bruge alufolie som låg.
TRIN 7
Kog løgene i 15 minutter.
TRIN 8
Imens skær så tofu i skiver og vend skiverne i rismel.
TRIN 9
Find en pande frem og varm den op med lidt olie.
TRIN 10
Brun tofuen af ved middelvarme.
TRIN 11
Tilsæt mandlerne og husk at vende tofuen undervejs.
TRIN 12
Efter 5 minutter, tilsæt soja og vend igen tofuskiverne.
TRIN 13
Når sojaen er fordampet, sluk så for panden.
TRIN 14
Når løgene er færdige, tilsæt så smør og lad det smelte.
TRIN 15
Hæld løgene i en lille skål og blend dem med en stavblender, indtil du får en glat løgpure.
TRIN 16
Server tofuen med mandlerne og løgsauce på vegetartallerknen ved siden af kartoflen, græskarret og rødkålen.